Societarea executa transformarea masei (busteni) in cherestea prin intermediul a trei gatere orizontale tip panglica.

Cherestea de rasinoase produsa , dupa debitare este sectionata longitudinal cu ajutorul circularelor cat si transversal (pendulata la capete ) la dimensiunile dorite dupa care este pachetizata pentru livrare sau stivuita in vederea uscarii , dupa caz.

Cheresteaua de fag produsa este stivuita in vederea aburirii.Aburirea se efectueaza cu ajutorul unei camere de aburire de o capacitate de aproximativ 40 mc /sarja , deservita de o centrala termica de 500 KWA care foloseste drept combustibil deseuri lemnoase si rumegus ,durata de aburire fiind de 48 ore.

Dupa aburire cheresteaua de fag este antiseptizata prin imersie intr-un bazin captusit cu tabla si beton , de dimensiunile 1.5 x 5 x 1.5 m.

Uscarea cherestelei de fag se efectueaza in camere de uscare deservite de centrale termice de o capacitate de 900 kw care folosesc drept combustibili rumegusul si deseurile rezultate din debitarea materialului lemnos.

Pentru efectuarea lucrărilor de constructii se folosesc următoarele utilaje: excavator, buldozer, încărcător frontal, autocisternă, compactor.